Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Wrex: Csak néhány megjegyzés: "A homoszexualitás tanulható, és mint ideológia, terjeszthető Nem." De. És egyre inkább, hiszen ma már egyes országokban hogy homo valaki, bemondásra elfogadják. Biológiailag... (2017.08.15. 12:09) PoPr3.: Homoszexualitás
  • Paraphone: Nem gondolnám, hogy a felelőtlen nőket egy gyerekkel kell ahhoz megleckéztetni, hogy a többiek az ő példájukból tanuljanak. Ezzel ugyanis nemcsak őt "büntetjük", hanem még legalább hat másik embert:... (2016.06.25. 10:42) PoPr4.: Abortusz
  • Artyom2034: Egyébként ha már szóba került a felelősségelhárítás: az abortusz mellett más felelősségelhárításra "nevelő" dolgok is fűződnek a ballibekhez. Az egyik éppen aktuális az alapjövedelem nevű agybaj. Ar... (2016.06.24. 22:17) PoPr4.: Abortusz
  • Artyom2034: Szerintem remek poszt, nekem is nagyon hasonló véleményem van az abortuszról. Az alábbi esetekben teljes mértékben elfogadhatónak tartom: - nemi erőszak miatti terhesség (nyilván nem várhatjuk el, h... (2016.06.24. 21:22) PoPr4.: Abortusz
  • Paraphone: @Artyom2034: Bárkinek jogában áll hörögni, ha nem tetszik neki valami, mondjuk konkrétan a bejegyzésben kitértem rá, hogy a homo-k valójában miért nem ügyesebb, okosabb, szebb és jobb emberek. (2016.05.30. 22:35) PoPr3.: Homoszexualitás
  • Utolsó 20

Címkék

abortusz (1) adóbevallás (1) ajánló (1) aktuálpolitika (3) alapelvek (1) alkohol (1) államadósság (1) államforma (2) allergén növények (1) anarchia (1) arculat (1) bankrendszer (1) Bayer (1) bevándorlás (2) bevételszerzés (5) bevezetés (1) Budapest (1) célok (1) cigaretta (1) devizahitel (1) drogok (1) egészségügy (1) egyházak (1) energetika (1) energia (1) Európai Unió (2) fejlesztés (1) felsőoktatás (1) felújítás (1) filozofálás (4) földtörvény (1) függetlenség (1) futball (1) garanciák (1) GMT+2 (1) gyalogos (1) gyorsvasút (1) hálózat fejlesztés (4) hatásvizsgálat (1) háziorvos (1) hirdetés (1) homo (1) homoszexualitás (1) honvédelem (2) hulladékgyűjtés (1) hulladékkezelés (1) idő (1) idősellátás (1) Ikarus (1) intézmények (1) invazív fajok (1) járműgyártás (2) kamatterhek (1) káros szenvedély (1) kerékpáros (1) kerülendő szimbólumok (1) költözés (1) környezetvédelem (1) köszöntő (1) kötött pálya (4) közel-kelet (1) közigazgatás (1) közlekedés (9) közmédia (1) közterület (1) közterületek (1) közúti (2) külpolitika (3) kultúra (1) kutatás (1) lányok (1) légi (1) Magyar Munka Szervezet (1) Magyar Szabvány (1) Magyar Termék (1) megújuló energia (1) menekültek (1) metró (1) mezőgazdaság (1) migráció (1) MMSZ (14) műemlékvédelem (1) működési területek (1) multikulti (1) nagymaros (1) Nato (1) négynapos munkahét (1) NER (1) nők (1) nyílt levél (1) nyugdíj (1) oktatás (2) önkormányzat (1) óraállítás (1) OVER (1) Paks2 (1) park (1) politika (1) politikai profil (4) popr (4) posta (1) prioritások (1) Rába (1) rágógumi (1) regionális központok (1) reklám (1) rendszerváltás (1) repülőtéri gyorsvasút (1) spiritualizmus (1) sport (2) szabályozók (1) szabványok (1) személyi okmányok (1) személyi összetétel (1) Szent Korona (1) szerencsejáték (1) szerviz (1) szigetelés (1) szobrok (1) szolgálati közlemény (3) természetvédelem (1) térségi együttműködés (1) tervezett elavulás (1) tolvajkergetők (1) Tomcat (1) tömegközlekedési csúcs (1) történelem (3) trianon (1) ügyintézés (1) Ukrajna (1) választás (1) valódi nemzeti konzultáció (1) vasúti (2) villamos (1) vízi (1) vízügy (1) zárszó (1) Címkefelhő

Feedek

Országmentés, béta verzió.

2016.06.21. 08:36 Paraphone

PoPr4.: Abortusz

Címkék: abortusz popr politikai profil

Sokan helytelenítik, ha női témákról férfiak foglalnak állást. Szerintem viszont vannak olyan területek, amelyek a férfiak számára ugyanúgy húsbavágóan fontosak (mint pl a gyermekvállalás), viszont rendelkeznek egyfajta egészséges távolsággal, mely az objektív véleményalkotást nagyban elősegíti.

3 komment

2016.05.29. 19:11 Paraphone

PoPr3.: Homoszexualitás

Címkék: homoszexualitás homo popr politikai profil

A PoPr sorozatban többször megfigyelhető lesz az a jelenség, hogy azok a rétegek ordítanak a leghangosabban a diszkriminációról, akiknek a történelem során sosem volt akkora egyenjogúságuk és elfogadottságuk, mint manapság. És ez egy egyenes arányosság: minél nagyobb a tolerancia, annál hangosabb a sírás.
Egy normális világban nem is lenne a homoszexualitás téma, nem lenne miről beszélni. De mivel a fülünket napi szinten harsogják tele ezzel, és az egyszerű, vétlen heteroszexuálisokat minduntalan a homofóbia stigmájával címkézik fel olyan esetekben, amikor elmulaszt felállva, éljenezve tapsolni minden egyes homo-megnyilvánulás után, ezért a téma sajnos kibeszélésre szorul.

3 komment

2016.05.29. 17:53 Paraphone

Aktuálpolitika: a következő évtized

Címkék: filozofálás aktuálpolitika

Tudjuk jól, hogy a politika a közepesen tájékozódott kispolgárok ópiuma, és csupán a gazdasági érdekek által a reflektorfénybe tolt bábok harsány játéka.
Ennek az ismeret
ében vizsgáljuk meg, mik hazánk kilátásai a következő évtizedben, kormányzó pártok tekintetében.

4 komment

2016.05.11. 23:59 Paraphone

PoPr2.: Bevándorlás

Címkék: bevándorlás migráció menekültek popr politikai profil

Tavaly ősszel azt reméltem, hogy a bevándorlás-kérdés mostanra “le fog csengeni”, és objektív, hűvös távolságtartással tudok a témáról írni. Nem így történt: elmondhatjuk, hogy az Európára, és benne hazánkra nehezedő migrációs probléma állandósult, maximum az ereje ingadozik kissé. Mivel ez az állapot napi szintű, és állandóan biztosít újabb-és újabb témát, ezért eljutottunk oda, hogy ideológiájától függően minden írástudó kifejtette már az álláspontját a dologról, majd reagált is az ellenoldal véleményére (akik visszareagáltak, és így tovább). Nem maradhatok ki. Mivel annyiféle, jobbára érzelem-és indulatvezérelte állásfoglalás hangzott el, ezért célszerűen a már ismert állítás-kommentár formulában szedem össze a leggyakoribb gondolatokat.

3 komment

2016.02.21. 21:00 Paraphone

PoPr1.: Alsó-és középfokú oktatás

Címkék: oktatás popr politikai profil

Új, régóta érlelt fejezet kezdődik a blogon. Egy sokadik nagyobb, tematikus nekibuzdulás, mely kötetlenebb stílusú, kevés forrást és szikár adatot felvonultató, alkalmasint rövidebb terjedelmű bejegyzésekből fog összeállni. Olyan, időről-időre felbukkanó, mindenkit érdeklő, és majdnem mindenki által szakértett témák fognak szerepelni, amik alapján nagyjából pontosan ki lehet rajzolni valaki ideológiai, politikai profilját.
Emiatt is különböztetem meg a következő hetekben-hónapokban érkező írásokat már a címben a többitől, a Politikai Profil kifejezés sajátos rövidítésével: PoPr.

Az első téma a mostanában mindig "forró" bevándorlás-mizéria... lett volna, ha nem tolakszik elé a tanárok lázadása. Beszélgessünk hát az oktatásról! (A felsőoktatásról már jóval korábban, elég részletesen megemlékeztem ehelyt.)

8 komment

2016.02.21. 13:44 Paraphone

Időbeosztás

Címkék: idő négynapos munkahét óraállítás GMT+2 tömegközlekedési csúcs

(A cím meglehetősen cinikus, tekintve, hogy még 2015 decemberének közepén kezdtem el írni, és csak mostanra sikerült valahogy lezárni.)
Sosem éreztem úgy ezen a blogon, hogy egy bejegyzésemmel ennyire egyedül fogok maradni, mint most. Egy olyan témakört kívánok felforgatni, amelynek ilyen radikális megváltoztatása jó esetben is csak az emberek 51%-ának tetszene.
Szabad péntek minden héten - de ez sajnos nem lenne ingyen.
Munkanapok, ünnepnapok, tanrend, munkakezdés, időzóna, óraállítás, a "tovább" után.

7 komment

2015.10.14. 17:16 Paraphone

Zéró tolerancia a futballban

Címkék: sport futball

Az egész országot (tényleg?) lázban tartja (hogy mit csinál?) a felnőtt futball-válogatottunk soron következő labdarúgó-EB-re való kijutásának esélye. Jelenleg a pótselejtezőt sikerült abszolválnunk, mármint az arra történő kvalifikációt (egy hatfős csoportban lettünk harmadikak úgy, hogy a másik öt ország Legoland, Langerhans-szigetek, Disneyland, Vatikán, és Liberland voltak).
Mindez nagyon szomorú. Még szomorúbb, hogy ez - mármint a foci - lehetne az, aminek apropóján ki lehetne penderíteni a Fideszt, és OV-t a hatalomból. Mégsem tesszük. Pedig...

16 komment

2015.10.08. 11:42 Paraphone

Nyílt levél Bayer Zsoltnak

Címkék: bevándorlás nyílt levél Bayer

Mostanában egyre gyakrabban írok olyat, hogy "ezen a blogon ilyet nem szoktam, de...". Végülis miért ne? Az én blogom, arról írok, amiről jólesik. Írhatnék a Marslakó (A mentőexpedíció) c.-filmről is, lehet, hogy fogok is, bár az szinte biztos, hogy nem ide. :)
Amúgy pedig foglalkoztam én már itt korábban is adott személlyel, jelesül Polgár "Tomcat" Tamással, úgyhogy az egyszeri kivételből mostantól kétszeri lesz.
Következzék tehát nyílt levelem Bayer Zsolthoz.

5 komment

2015.10.07. 14:16 Paraphone

Anarchia

Címkék: anarchia filozofálás államforma

Ebben a blogban már nem egy alkalommal (pl itt vagy itt) elmélkedtem arról, hogy a jelenlegi politikai berendezkedés helyett mi volna a jó, működőképes alternatíva.
A feudalizmust kizártuk (sajnos); a kommunizmust és a nácizmust kipróbáltuk, és hát nem vált be; az egyéb, szemészi kultusz alapú diktatúrákat pedig ne is erőltessük.
Maradt tehát - jobb híján - a népképviseleti demokrácia, ami elvben jobb, mint pl egy személyi diktatúra.
(Habár érdemes két zárójel között elgondolkozni azon: egy diktátor vagy egy kegyetlen, harácsoló zsarnok, vagy egy tehetséges, jószándékú népvezér. Ez ugye 50-50%. Ha azonban a "tömegeknek" engedünk beleszólást a nagy dolgokba, akkor legjobb esetben is, mennyi lehet a rátermettek aránya? 10%? A maradék 90% populista, harácsoló, gyarló, hazug, korrupt, alkalmatlan, akinek a mindenkori többsége elnyomja a szerencsés 10%-ot is. Zárójel vége.)
Kimaradt viszont (ezidáig okkal) egy "berendezkedés", az anarchia. Ami, megrögzött hívei szerint korántsem káosz, hanem "hatalom nélküli rend."
Valóban így volna?

Szólj hozzá!

2015.08.17. 22:57 Paraphone

Antidadaista revansmisszió

Címkék: park felújítás közterület

Nahát, már 2015 volna? Hogy szalad az idő, ha jó a társaság!

Ne is fussuk a tiszteletköröket tovább, ha már eddig vártunk ("vártunk").
A közeljövőben tervezem elindítani a korábban már beharangozott "ideológiai profil" témakörbe tartozó bejegyzéseket; ez a mostani azonban még nem illik közéjük.
Közterületek, közparkok felújításáról lesz szó.

1 komment