Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @Ahoj-: Köszönöm a kiegészítést, egyetértek, írtam is, hogy nem ész nélkül kellene mindent bezárni, hanem alaposan megvizsgálni, mely vonalakban van olyan érdemi potenciál, amit fejlesztésekkel elő ... (2020.05.21. 10:28) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Artyom2034: Sokáig nem voltak cikkek. Nem akarsz írni az azóta történt dolgokról? Pl.: önkormányzati választások, gyöngyöspatai úgy? (2020.05.20. 17:19) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ziu9: Azt a kérdést sosem teszik fel, hogy azok az utasok, akik a mai napig utaznak egy vasúti mellékvonalon (ahol néha tényleg úgy tűnik hogy megállt az idő), ehhez ők miért ragaszkodnak? Pedig oka van: ... (2020.05.20. 15:35) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • okleveles naiv: Tök jó, de... :) Az a "probléma" a gondolatmeneteddel, h ésszerű, logikus, és a zemberek javát szolgálná. Viszont a mogyoró "elit"-nek ezek semmit sem számítanak. Nekik a másik számít, amit írtál, h... (2020.05.20. 14:48) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ahoj-: Azért volna néhány mellékvonalban potenciál. Ott van pl Kecskemét - Félegyháza - Szentes - Orosháza - Békéscsaba - Gyula tengely. Utas lenne rajta, feltárja az alföldet, csak ugye vagy kétszer - h... (2020.05.20. 13:03) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Utolsó 20

Címkék

abortusz (1) adóbevallás (1) ajánló (1) aktuálpolitika (5) alapelvek (1) alkohol (1) államadósság (1) államforma (2) allergén növények (1) anarchia (1) arculat (1) bankrendszer (1) Bayer (1) bevándorlás (2) bevételszerzés (5) bevezetés (1) Budapest (1) célok (1) cigaretta (1) devizahitel (1) drogok (1) egészségügy (1) egyházak (1) energetika (1) energia (1) Európai Unió (2) fejlesztés (1) felsőoktatás (1) felújítás (1) Ferencváros (1) filozofálás (4) földtörvény (1) függetlenség (1) futball (1) garanciák (1) GMT+2 (1) gyalogos (1) gyorsvasút (1) hálózat fejlesztés (4) hatásvizsgálat (1) háziorvos (1) hirdetés (1) homo (1) homoszexualitás (1) honvédelem (2) hulladékgyűjtés (1) hulladékkezelés (1) idő (1) idősellátás (1) Ikarus (1) intézmények (1) invazív fajok (1) járműgyártás (2) jogállam (1) kamatterhek (1) káros szenvedély (1) kerékpáros (1) kerülendő szimbólumok (1) költözés (1) környezetvédelem (1) köszöntő (1) kötött pálya (5) közel-kelet (1) közigazgatás (1) közlekedés (10) közmédia (1) közösségi közlekedés (1) közterület (1) közterületek (1) közúti (3) külpolitika (3) kultúra (1) kutatás (1) lányok (1) légi (1) Magyar Munka Szervezet (1) Magyar Szabvány (1) Magyar Termék (1) megújuló energia (1) mellékvonal (1) menekültek (1) metró (1) mezőgazdaság (1) migráció (1) MMSZ (14) műemlékvédelem (1) működési területek (1) multikulti (1) nagymaros (1) Nato (1) négynapos munkahét (1) NER (1) nők (1) nyílt levél (1) nyugdíj (1) oktatás (2) önkormányzat (1) óraállítás (1) OVER (1) Paks2 (1) park (1) politika (1) politikai profil (4) popr (4) posta (1) prioritások (1) Rába (1) rágógumi (1) regionális központok (1) reklám (1) rendőrség (1) rendszerváltás (3) repülőtéri gyorsvasút (1) spiritualizmus (1) sport (2) szabályozók (1) szabványok (1) személyi okmányok (1) személyi összetétel (1) Szent Korona (1) szerencsejáték (1) szerviz (1) szigetelés (1) szobrok (1) szolgálati közlemény (3) természetvédelem (1) térségi együttműködés (1) tervezett elavulás (1) tolvajkergetők (1) Tomcat (1) tömegközlekedési csúcs (1) történelem (3) trianon (1) ügyintézés (1) Ukrajna (1) választás (4) valódi nemzeti konzultáció (1) vasúti (4) villamos (1) vízi (1) vízügy (1) zárszó (1) Címkefelhő

Feedek

Országmentés, béta verzió.

2020.05.19. 12:34 Paraphone

Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió

Címkék: közlekedés mellékvonal közösségi közlekedés vasúti közúti

Vasútbarátnak tartom magam, és annak tartanak az ismerőseim is. Sőt, erős tippje lehet ebben az irányban a K. Olvasónak is, amennyiben régi látogatója a blogomnak.

Mostani témánkban azonban, attól tartok, sérülni fog ez a rólam kialakult kép. Nagy levegő: vágjunk bele!

7 komment

2020.05.19. 10:57 Paraphone

Magyar Rendőrség

Címkék: rendőrség jogállam

Nahát, micsoda skandallum, közel két éve nem volt új bejegyzés a blogon, stb, stb.

A Vírushelyzet idején többször szembe jött velem a hála, melyet az egyszeri lakosság nevében különféle multicégek reklámokban, és óriásplakátokon fejeztek ki a hősies, derekasan helytálló, imádott rendőrök felé. Talán ez volt az az utolsó csepp, ami arra késztetett, hogy leírjam markáns ellenérzéseimet a honi rendfenntartókkal kapcsolatban.

Szólj hozzá!

2018.06.02. 20:11 Paraphone

A MÁV-Start állatorvosi lova: Ferencváros

Címkék: kötött pálya vasúti Ferencváros

A MÁV a saját hatalmas tehetetlenségi erejében fuldokló, monopolhelyzetben lévő állami mammutvállalatként eleven szobra mindannak a szerencsétlenségnek, amit nem kedveltünk a szocializmusban, és ami miatt végül az életképtelensége a sírba is lökte azt.

A személyszállítási szegmens összes nyavalyája egy pontban koncentrálódik, ez a hely pedig Ferencváros.

1 komment

2018.04.13. 23:47 Paraphone

Zombiapokalipszis: öt nappal később

Címkék: választás rendszerváltás aktuálpolitika

A választások utáni Magyarországot elemző korábbi bejegyzés második része. Ötletelés, megoldási javaslatok.

7 komment

2018.04.13. 22:42 Paraphone

Zombiapokalipszis: három nappal később

Címkék: választás rendszerváltás aktuálpolitika

Három nap, ennyi telt már el a Fidesz zsinórban harmadik, kétharmados választási győzelme óta.

Mennyi hármas! Népmesei szám. Mi ennek a jelentősége? Ugyanannyi, mint annak, hogy alaposan kivesézzük: ki, hol és mit rontott el.

Pedig az elmélet szerint az öt fázisból most éppen ez következne. A tagadást elkezdtük már vasárnap éjjel, és még hétfőn se tudtuk elhinni. Kedden rázúdítottuk a haragunkat mindenkire. Mára jutna a "mi lett volna, ha?", és a "talán ha másként csináltuk volna..." önmarcangolás. Helyette gondolatban ugorjunk előre péntekig, az elfogadásig, és a jövőbe tekintésig. Mik a lehetséges forgatókönyvek? Mik a tennivalóink azért, hogy a XXI. századi magyar történelem ne azzal a korszakkal kezdődjön, amit úgy hívunk majd: Orbán Negyedszázada.

4 komment

2018.04.11. 16:41 Paraphone

Választási rendszer - újratöltve

Címkék: választás

2018. április 8.-án másodszor láthattuk a Fidesz által fondorlatosan megalkotott választási rendszert működés közben. Másodszor is megállapítottuk, hogy ez így nem helyes.

A témával már foglalkoztam ezen a blogon korábban, ennek a bejegyzésnek a második felében. Az akkori ötletelésnél ezúttal egy kissé egyszerűbb, kevesebb felfordulással keresztülvihető rendszert kísérelek meg elemeiből felépíteni.

4 komment

2016.06.21. 08:36 Paraphone

PoPr4.: Abortusz

Címkék: abortusz popr politikai profil

Sokan helytelenítik, ha női témákról férfiak foglalnak állást. Szerintem viszont vannak olyan területek, amelyek a férfiak számára ugyanúgy húsbavágóan fontosak (mint pl a gyermekvállalás), viszont rendelkeznek egyfajta egészséges távolsággal, mely az objektív véleményalkotást nagyban elősegíti.

3 komment

2016.05.29. 19:11 Paraphone

PoPr3.: Homoszexualitás

Címkék: homoszexualitás homo popr politikai profil

A PoPr sorozatban többször megfigyelhető lesz az a jelenség, hogy azok a rétegek ordítanak a leghangosabban a diszkriminációról, akiknek a történelem során sosem volt akkora egyenjogúságuk és elfogadottságuk, mint manapság. És ez egy egyenes arányosság: minél nagyobb a tolerancia, annál hangosabb a sírás.
Egy normális világban nem is lenne a homoszexualitás téma, nem lenne miről beszélni. De mivel a fülünket napi szinten harsogják tele ezzel, és az egyszerű, vétlen heteroszexuálisokat minduntalan a homofóbia stigmájával címkézik fel olyan esetekben, amikor elmulaszt felállva, éljenezve tapsolni minden egyes homo-megnyilvánulás után, ezért a téma sajnos kibeszélésre szorul.

3 komment

2016.05.29. 17:53 Paraphone

Aktuálpolitika: a következő évtized

Címkék: filozofálás aktuálpolitika

Tudjuk jól, hogy a politika a közepesen tájékozódott kispolgárok ópiuma, és csupán a gazdasági érdekek által a reflektorfénybe tolt bábok harsány játéka.
Ennek az ismeret
ében vizsgáljuk meg, mik hazánk kilátásai a következő évtizedben, kormányzó pártok tekintetében.

4 komment

2016.05.11. 23:59 Paraphone

PoPr2.: Bevándorlás

Címkék: bevándorlás migráció menekültek popr politikai profil

Tavaly ősszel azt reméltem, hogy a bevándorlás-kérdés mostanra “le fog csengeni”, és objektív, hűvös távolságtartással tudok a témáról írni. Nem így történt: elmondhatjuk, hogy az Európára, és benne hazánkra nehezedő migrációs probléma állandósult, maximum az ereje ingadozik kissé. Mivel ez az állapot napi szintű, és állandóan biztosít újabb-és újabb témát, ezért eljutottunk oda, hogy ideológiájától függően minden írástudó kifejtette már az álláspontját a dologról, majd reagált is az ellenoldal véleményére (akik visszareagáltak, és így tovább). Nem maradhatok ki. Mivel annyiféle, jobbára érzelem-és indulatvezérelte állásfoglalás hangzott el, ezért célszerűen a már ismert állítás-kommentár formulában szedem össze a leggyakoribb gondolatokat.

3 komment