Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @Ahoj-: Köszönöm a kiegészítést, egyetértek, írtam is, hogy nem ész nélkül kellene mindent bezárni, hanem alaposan megvizsgálni, mely vonalakban van olyan érdemi potenciál, amit fejlesztésekkel elő ... (2020.05.21. 10:28) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Artyom2034: Sokáig nem voltak cikkek. Nem akarsz írni az azóta történt dolgokról? Pl.: önkormányzati választások, gyöngyöspatai úgy? (2020.05.20. 17:19) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ziu9: Azt a kérdést sosem teszik fel, hogy azok az utasok, akik a mai napig utaznak egy vasúti mellékvonalon (ahol néha tényleg úgy tűnik hogy megállt az idő), ehhez ők miért ragaszkodnak? Pedig oka van: ... (2020.05.20. 15:35) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • okleveles naiv: Tök jó, de... :) Az a "probléma" a gondolatmeneteddel, h ésszerű, logikus, és a zemberek javát szolgálná. Viszont a mogyoró "elit"-nek ezek semmit sem számítanak. Nekik a másik számít, amit írtál, h... (2020.05.20. 14:48) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ahoj-: Azért volna néhány mellékvonalban potenciál. Ott van pl Kecskemét - Félegyháza - Szentes - Orosháza - Békéscsaba - Gyula tengely. Utas lenne rajta, feltárja az alföldet, csak ugye vagy kétszer - h... (2020.05.20. 13:03) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Utolsó 20

Címkék

abortusz (1) adóbevallás (1) ajánló (1) aktuálpolitika (5) alapelvek (1) alkohol (1) államadósság (1) államforma (2) allergén növények (1) anarchia (1) arculat (1) bankrendszer (1) Bayer (1) bevándorlás (2) bevételszerzés (5) bevezetés (1) Budapest (1) célok (1) cigaretta (1) devizahitel (1) drogok (1) egészségügy (1) egyházak (1) energetika (1) energia (1) Európai Unió (2) fejlesztés (1) felsőoktatás (1) felújítás (1) Ferencváros (1) filozofálás (4) földtörvény (1) függetlenség (1) futball (1) garanciák (1) GMT+2 (1) gyalogos (1) gyorsvasút (1) hálózat fejlesztés (4) hatásvizsgálat (1) háziorvos (1) hirdetés (1) homo (1) homoszexualitás (1) honvédelem (2) hulladékgyűjtés (1) hulladékkezelés (1) idő (1) idősellátás (1) Ikarus (1) intézmények (1) invazív fajok (1) járműgyártás (2) jogállam (1) kamatterhek (1) káros szenvedély (1) kerékpáros (1) kerülendő szimbólumok (1) költözés (1) környezetvédelem (1) köszöntő (1) kötött pálya (5) közel-kelet (1) közigazgatás (1) közlekedés (10) közmédia (1) közösségi közlekedés (1) közterület (1) közterületek (1) közúti (3) külpolitika (3) kultúra (1) kutatás (1) lányok (1) légi (1) Magyar Munka Szervezet (1) Magyar Szabvány (1) Magyar Termék (1) megújuló energia (1) mellékvonal (1) menekültek (1) metró (1) mezőgazdaság (1) migráció (1) MMSZ (14) műemlékvédelem (1) működési területek (1) multikulti (1) nagymaros (1) Nato (1) négynapos munkahét (1) NER (1) nők (1) nyílt levél (1) nyugdíj (1) oktatás (2) önkormányzat (1) óraállítás (1) OVER (1) Paks2 (1) park (1) politika (1) politikai profil (4) popr (4) posta (1) prioritások (1) Rába (1) rágógumi (1) regionális központok (1) reklám (1) rendőrség (1) rendszerváltás (3) repülőtéri gyorsvasút (1) spiritualizmus (1) sport (2) szabályozók (1) szabványok (1) személyi okmányok (1) személyi összetétel (1) Szent Korona (1) szerencsejáték (1) szerviz (1) szigetelés (1) szobrok (1) szolgálati közlemény (3) természetvédelem (1) térségi együttműködés (1) tervezett elavulás (1) tolvajkergetők (1) Tomcat (1) tömegközlekedési csúcs (1) történelem (3) trianon (1) ügyintézés (1) Ukrajna (1) választás (4) valódi nemzeti konzultáció (1) vasúti (4) villamos (1) vízi (1) vízügy (1) zárszó (1) Címkefelhő

Feedek

Országmentés, béta verzió.

2013.09.26. 00:17 Paraphone

Zárszó

Címkék: szolgálati közlemény zárszó

Eljött hát ez a bejegyzés is. Számvetés, köszönetnyilvánítás, ajánló, és búcsú.

Számvetés

Az ötlet, hogy egy blogban írjam ki magamból mindazt, amin az agyam kattog, pl munkába menet, vagy onnan hazafelé, üres félóráimban, legalább fél évtizedes. Mindez valósággá idén tavasszal válhatott, köszönhetően egyebek mellett a megnövekedett szabadidőmnek is (nem, nem gyesre mentem).
Fél év, 34 tematikus bejegyzés, 30 követő a Facebook-csoportban (esküszöm, utoljára reklámozom be)(naná, hogy fogom még :D), több ezer oldalmegtekintés, jópár hasznos és építő jellegű komment (sajnos elég sok közülük törlődött a blogspotos bénázásomnak köszönhetően).

Hogy a célomat elértem-e?
Volt egyáltalán valami megfogható célom? :)
A gondoloatok kiírásán túl azok terjesztése, megvitatása, átdolgozása kimondott elképzeléseim között szerepelt, már a legelső bejegyzésben is erre biztattam mindenkit.
Ehhez képest átütő népszerűségre, és ismertségre nem tettem szert. "Karrierem" csúcsán szerepeltem a mandiner blogajánlójában (a földtörvényes bejegyzésem). Hiába költözött a blog a blog.hu-ra, Indexes megjelenésig nem vittem. (Talán több meddő, ostoba, tartalmatlan és parttalan Orbánozás kellett volna - na, majd máskor.)
Talán nem nyomultam eléggé. Talán a hűséges olvasóin nem terjesztették az "igét" eléggé (Hűséges Olvasóim, szégyelljétek magatokat! :D). Talán többre mentem volna pár csöcsös és/vagy cicás képpel, ki tudja. Vagy megpróbálhattam volna kirakni egy Rubik-kockát. (790 000 megtekintés, OMG.)
Ha ezt nézzük, a blogom nem maradt több egy nyilvános, személyes naplónál. Ami végülis nem is biztos, hogy baj. :)

Köszönetnyilvánítás

Nem biztos, de talán Mark Twain mondta: egy regényt megírni semmiség, de egy jó köszönetnyilvánítást összerakni úgy, hogy senki ne maradjon ki, és ne sértődjön meg, na az már feladat.
Ugyan regényt éppen nem írtam, de köszönettel jópár embernek tartozom.

Először megköszönöm a Kedvesemnek, aki ugyan nem olvassa a blogot, mert szerinte száraz, és túl hosszúak a bejegyzések, de bátorító szavai ("soha nem fogsz nekiülni és megcsinálni"), illetve a név és a fejléc kitalálásában nyújtott kezdeti segítségei nélkül ez a blog nem lenne ugyanilyen - ha lenne egyáltalán.

Köszönöm "Tom Bobb"nak, hogy megpróbált bevezetni a blog.hu-s blogmotor rejtelmeibe (nem sikerült - nem az ő hibája), és hogy népszerűségét felhasználva promózta a blogot.

Köszönöm Bacsa Imre (as. Iminyo) haveromnak, hogy  végül gatyába rázta a blog-hu-s felületet. Neki legyünk hálásak, amiért ilyen szép lett! :)

Köszönöm Gál Attila (as. Galád) haveromnak, hogy évtizedes bringás rutinjával és tudásával kiegészítette, kijavította a kerékpáros közlekedésről szóló bejegyzésem.

Köszönöm Szűcs Lászlónak, hogy photoshopos virtuozitásával, és a változtatásaim iránt mutatott végtelen türelmével képekké materializálta a BKV-s színterveimet a Budapest gumikerekes tömegközlekedéséről szóló bejegyzésben.

Köszönöm Birincsik Józsefnek, hogy vasúti ismereteit csatasorba állítva javította és kiegészítette a kötöttpályás járműgyártásról, és a nagyvasúti közlekedésről szóló bejegyzéseket.

Köszönöm Varga Ákos Endre (as. Hamster)nek, hogy kiegészítette, javította, és finoman megkritizálta a villamoshálózati fejlesztésről szóló bejegyzésem.

És természetesen köszönöm mindenkinek, aki itt volt, és olvasta, kommentelte, lájkolta, terjesztette az oldalt és a bejegyzéseket.

Ajánló

Hogy mihez kezdjen magával az a rengeteg olvasó, akiknek az élete egy csapásra kiürült most, hogy a blogom a végéhez ért?

Első körben csatlakozzon facebookon e két nagyszerű csoportosuláshoz, és terjessze agyba-főbe, kommenteljen, és általában pezsegjen:
Akik engedik leszállni az utastársaikat
Ne mutassatok ördögvillát

Utána nézze meg Annie Leonard egyszerű, de igen tárgyilagos kis animált izéit:
https://www.youtube.com/watch?v=tPukacCtJ_4
https://www.youtube.com/watch?v=rSJcy9V9vf4
https://www.youtube.com/watch?v=V8UiuC0i6vs
https://www.youtube.com/watch?v=dcBNRCldLvE

Bátorkodom ajánlani pár személyt, akiket kedvelek, és ahol lehet, követek.

Hankiss Elemér
Tipikusan az a jószándékú, jóindulatú ember, aki kiabálhat bármily hangosan, sosem fogják meghallani a szavát, vághat bele bármibe, az el fog bukni, meg fog bicsaklani a meg nem értés, a közöny gátjain. Bár világnézetileg kevesebb az átfedés, mint a hasonlóság, mégis rendkívül tisztelem ezt az embert.
http://hankiss.blog.hu/

Ráday Mihály
Egy olyan korszakban, egy olyan rendszerben próbálta óvni, védeni az épített történelmünket, amikor minden, ami régi volt, reakciósnak számított, a korszerűség és a haladás a régi lerombolását jelentette első körben, és aki mindezt rossz szemmel nézte, sőt, ennek hangot adott, az gyanús és nemkívánatos volt. Ő azonban évtizedeken át vívta folytonos szélmalomharcát. Azt, hogy mára jópár épület csak fényképeken, mozgóképen, de legalább úgy fenmaradt, nagyrészt neki köszönhetjük. Bár megosztó személyiség, ellenzői szerint a rendszerváltás után korábbi ismertségét a saját érdekkörének pozícióba hozásához használta fel, én mégis tisztelem és elismerem a munkásságát.
A neten nem túl aktív, életrajzáról itt lehet kivonatosan tájékozódni.

Ángyán József
Bevallom, hogy az ő tevékenysége nem túl régen került a látómezőmbe, de amint bekerült, meg is ragadt ott. Egy igaz ember, aki a magyar termőföld, a magyar gazdák sorsát láthatóan igazán a szívén viseli - mellé még kiváló szakember is. (Ha belegondolok, hogy mi lehetne ma a Kisgazdapárt, ha annak idején ő állt volna az élén, és nem Torgyán...)
http://www.kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek-k82.html

Hetesi Zsolt
Egy újabb szélmalomharcos, mondhatni szélmalom-élharcos. Egy kellően fanatikus, elszánt és eltökélt szakember, aki szakterületén belül abszolút profi. Hiába "kiabál" ő is teljes hangerővel, se a kormány, se a társadalom nem mozgatja füle botját sem. Pedig, az energiahordozók kimerülése nem kis veszélyforrás jelenlegi berendezkedésünkre nézve. Ő többnyire elmondja a tényeket, nem ítél, nem nyújt megoldási javaslatokat.
http://ffek.hu/
A híres 2008-as jelentés, aminek azóta minden előrejelzése pontosan bekövetkezett

Tóth Bálint
Talán úgy többen ismerik, hogy a "2012 blogos fazon". Igen, mert valóban ő az. Ő is fanatikusa, kissé megszállottja bizonyos témáknak. Alapvetően a jószándék és a jóindulat vezérli, ezért még azt is elnézem neki, hogy sokszor túlzottan spirituális tud lenni (mondjuk az asztrológia tudományként való kezelésére nincs mentség). Igen jó szívvel ajánlom a blogját, de amúgy is eléggé tevékeny a neten:
http://2012.blogol.hu/

(Aki egyébként is szeret a dolgok mögé látni, és olyasmikről olvasni, amiket nem közöl a mainstream média, annak ajánlom ezt a közösséget, rendszeresen frissülő tartalmakkal, elgondolkodtató képekkel, és aktív tagokkal: Közösségépítő Mozgalom (KözÉp))

Varga Ákos Endre
Mindigis tiszteltem az olyan csendes őrülteket, akik egy témában alaposan elmélyedve, azzal szenvedéllyel és részletesen foglalkozva, idővel mély ismerőivé válnak. Még jobb, ha a ezek az illetők megosztják a tudásuk, szorgalmuk gyümölcsét. Hamster (mert ugye róla van szó) éppen ezt teszi, nem is egy fórumon szórakoztatja, vagy éppen látja el infóval a városi, és nem városi kötött pályás közlekedés kedvelőit.
Példaértékű oldal az egykori, megszüntetett villamosvonalakról.
Másik villamosos "alapvetés"

Tom Bobb
Az oldal profiljába beleillene, és alapértelmezetten azt linkeltem volna, de sajnos az Agymosott.blog már jóideje tartalom nélkül, elhagyottan árválkodik. Pedig kiváló blog volt, remek, igényes írásokkal, jó stílusban. Az egykori törzsolvasók még bíznak, hogy lesz új feltámadás, valamikor, valamilyen formában. A maestro hű követői addig sem maradnak olvasnivaló nélkül.
Igényes és olvasmányos blog Torontóról, és Kanadáról
Irodalmi blog

Ha a komolyabb témákba belefáradtunk, jöhet két könnyedebb személy.

Puzsér Róbert
A CSiSZ előtt, és a CsiSZ óta se nagyon ismerték, nem beszéltek az emberek Puzsérról. Nem felvágásból, de én már a Pont.fm-en rendszeres hallgatója voltam a Demokrácia RT-nek, és a szék alá nevettem magam emberünk stílusán. Pedig a jellegzetes, markáns, kissé trágár, kissé agresszív, meglehetősen belemenős, és a legritkábban polkorrekt mondóka mögött minden esetben lényegi, fontos és helytálló tartalom található!
Facebook oldal

Dancsó Péter
Ismét egy olyasvalaki, aki tökéletesen független bírt maradni olyan témákat is boncolgatva, ahol ez szinte lehetetlen (pro és kontra oldalon is). A stílusára, humorára tökéletesen fogékony vagyok, azt pedig mélységesen tisztelem, amilyen alázattal és igényességgel hozzááll bármilyen (akármilyen) rövid kis videójához.
https://www.youtube.com/user/VideomaniaFCS

Az oldal, a saját, és mindannyiunk jövőjéről

A Csonkamennyország blog tehát eredeti, tematikus formájában befejezi működését. Ez nem jelenti, hogy több bejegyzés nem lesz, hiszen pár kisebb témával még adós vagyok, főleg önmagamnak. (De pl az egészségügyről nem lesz bejegyzés. Nem azért, mert nem fontos, vagy mert minden a legnagyobb rendben, ó, nem. Hanem azért, mert az túl nagy falat lenne annak fényében, amennyire nem értek hozzá. Az egészségügyet csak felhasználói oldaláról ismerem, úgy pedig a demagógián kívül több, okosabb dolgot nemigen lehetne mondani.) De a heti egyszeri, olykor kétszeri gyakoriságot nem ígérem meg. Persze néha, mondjuk havonta semmiképpen sem ártalmas felnézni az oldalra. :)

A következő napokban learchiválom a blogot netről PC-re. A tartalom kritikája nélkül, még egyszer, utoljára, átfésülöm az összes bejegyzést nyelvtani hibák, elgépelések, fogalmazási hibák után kutatva. Ezeket javítom, tiszta, rendes munkát akarok magam után hagyni.

Mivel a fenekemen nyugton ülni nemigen tudok, és (láthatóan) eléggé grafomán is vagyok, ezért már most egy új blogon agyalok. A címe, a tematikája, és az egész felépítése már összeállt a fejemben, a megvalósítás a közeljövő terméke lesz. Amint elindul, be fogom promózni minden felületen, szóval lemaradni róla senki nem fog. :)
Amennyiben az ország szekere nem indul el egy kevésbé posványos úton (és erre sok esélyt nem látok), úgy a jövőmet külföldön képzelem el. Ha bejön, amit tervezek, akkor megtörténhet, hogy egy, az engem befogadó országot könnyed, vagy olykor kevésbé könnyed módon bemutató blogot is elindítok - de ez minimum két év még.

És hogy hogyan látom a közeljövőt?
A realista jóslatok szerint a jelenlegi gazdasági berendezkedésünk 2020-2030 környékén visszafordíthatatlanul összeomlik. Ez az összeomlás - némi eufemizmussal - maga alá fog temetni pár (=több száz millió) embert.
(Felmerülhet ezen a ponton a jogos kérdés: ha így gondolom, mire föl írtam ezt a blogot? Nos, a válasz: hogy mi legyen addig; illetve mégis legyen valami, ha a jósok tévednek. Talán. Reméljük. Nem ülhetünk karba tett kézzel, a világ megy tovább, stb.)
Célszerű a változásra felkészülni. Baráti tanácsaim:
- Ne halmozz fel pénzt. Részvényt se. Lakásokat se. Max aranyat, de csak ha nem vagy félős. Földet vegyél, termőföldet. Lehetőleg fúrt kúttal.
- Edzd a tested. Nem kell, hogy kigyúrt legyél, de előny, ha kitartóvá, ruganyossá, hajlékonnyá, természetesen erőssé válsz.
- Magyarországon jelenleg nem ajánlhatom, hogy vegyél lőfegyvert. De annyit mondhatok, hogy tanulj meg lőni. Tudd megvédeni magad, és a szeretteidet.
- Olvass! Informálódj, keresgélj a neten. A tudás hatalom.
- Szervezz közösségeket, csatlakozz a meglévőkhöz! Együtt, kisebb közösségekben könnyebb, mint egyedül.
- Szakadj le a túlgépiesített világról. Nem kell mindenhez áram. Nem kell mindent kizárólagosan készen kapni. Tanulj meg fát vágni, csirkét belezni, különbséget tenni ehető és mérgező gombák között, és általában gazdálkodni.
- Ne zúgolódj a helyzeted miatt. Ha ezt el tudod olvasni, akkor magyar vagy, és beletartozol a Föld lakosságának abba a felső néhány százalékába, akik az elérhető javakban átlagon felül részesülnek. Élvezd ki! Élvezd, hogy ha megnyitod a csapot, van melegvíz, hogy ha kinyitod a hűtőszekrényt, van benne csokoládé, stb. Lehet, hogy a gyerekeidnek már nem lesz természetes. Tudj nekik mesélni az egykori fényűző korszakról, amiben a szülei fiatalon élhettek!


Köszönöm mindenkinek, aki eddig, és ezután is olvasott, velem volt. A legjobbakat.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csonkamenny.blog.hu/api/trackback/id/tr35533998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László 88 2013.09.26. 20:31:40

Nem értem, hogy a lakás miért érne kevesebbet, mint a föld. Ha beütne valami óriási válság, vagy háború, akkor a földekkel se mennénk semmire, a termést megdézsmálhatják az éhezők, milicista katonák megszállhatnának a háznál, és felélhetnék az élelmiszerkészletet, anarchista kormány ráteheti a kezét a földre, szerb/román katonák lemészárolhatják az ember családját. Az ingatlanokat pedig lerombolhatják, felgyújthatják, lebombázhatják.

Paraphone 2013.09.26. 22:32:42

@László 88: Igen, megtörténhet, hogy ellopják/elveszik/felégetik stb. Meg az is, hogy nem, és simán van mit enned. Egy lakásban nincsenek alternatívák. Illetve de: vagy éhenhalsz, vagy te magad leszel rabló, gyilkos, és veszed el a másét, akinek van.

Evoke 2013.10.14. 20:09:50

Kedves Paraphone! Egy válaszüzenetből (Pecsétes Malcader) szereztem tudomást a blogodról. Elolvastam az államforma és választási rendszer, a külpolitika,a miről fog szólni? témájú írásokat. Örömmel láttam, hogy van még kis hazánkban "normális" ember. Sajnálnám, ha felhagynál a gondolataid közlésével. Én kezdő vagyok a blogkészítésben: Jobb napot Magyarország! a címe.
Innen szép nyerni!
polgar.blogolj.net/index.php/2012/11/ebreszto-magyarorszag-2/ Ez volt az első bejegyzésem, melyet természetesen a kutya sem olvasott. Egy másik írásom sok embert inspirált a kommentelésre, remekül elvitatkoztak egymással.face2face.blog.hu/2013/09/30/a_megbukott_fidesz_es_a_moral . Igazad van, az emberek inkább vevők az "Orbánozásra", mint az objektív, elemző,megoldásra törekvő gondolkodásra.

Paraphone 2013.10.15. 00:32:28

@Evoke: Örülök, ha tetszik. Olvasd el a többit is, érdemes sorrendben haladni, a régiektől az újabbak felé. Egyébként a csendes többség mindig normális, ezt megfigyeltem. Szerencsére.
Van amúgy "Orbánozás" is, konkrétan a mai bejegyzésem. :D
süti beállítások módosítása