Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @Ahoj-: Köszönöm a kiegészítést, egyetértek, írtam is, hogy nem ész nélkül kellene mindent bezárni, hanem alaposan megvizsgálni, mely vonalakban van olyan érdemi potenciál, amit fejlesztésekkel elő ... (2020.05.21. 10:28) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Artyom2034: Sokáig nem voltak cikkek. Nem akarsz írni az azóta történt dolgokról? Pl.: önkormányzati választások, gyöngyöspatai úgy? (2020.05.20. 17:19) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ziu9: Azt a kérdést sosem teszik fel, hogy azok az utasok, akik a mai napig utaznak egy vasúti mellékvonalon (ahol néha tényleg úgy tűnik hogy megállt az idő), ehhez ők miért ragaszkodnak? Pedig oka van: ... (2020.05.20. 15:35) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • okleveles naiv: Tök jó, de... :) Az a "probléma" a gondolatmeneteddel, h ésszerű, logikus, és a zemberek javát szolgálná. Viszont a mogyoró "elit"-nek ezek semmit sem számítanak. Nekik a másik számít, amit írtál, h... (2020.05.20. 14:48) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ahoj-: Azért volna néhány mellékvonalban potenciál. Ott van pl Kecskemét - Félegyháza - Szentes - Orosháza - Békéscsaba - Gyula tengely. Utas lenne rajta, feltárja az alföldet, csak ugye vagy kétszer - h... (2020.05.20. 13:03) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Utolsó 20

Címkék

abortusz (1) adóbevallás (1) ajánló (1) aktuálpolitika (5) alapelvek (1) alkohol (1) államadósság (1) államforma (2) allergén növények (1) anarchia (1) arculat (1) bankrendszer (1) Bayer (1) bevándorlás (2) bevételszerzés (5) bevezetés (1) Budapest (1) célok (1) cigaretta (1) devizahitel (1) drogok (1) egészségügy (1) egyházak (1) energetika (1) energia (1) Európai Unió (2) fejlesztés (1) felsőoktatás (1) felújítás (1) Ferencváros (1) filozofálás (4) földtörvény (1) függetlenség (1) futball (1) garanciák (1) GMT+2 (1) gyalogos (1) gyorsvasút (1) hálózat fejlesztés (4) hatásvizsgálat (1) háziorvos (1) hirdetés (1) homo (1) homoszexualitás (1) honvédelem (2) hulladékgyűjtés (1) hulladékkezelés (1) idő (1) idősellátás (1) Ikarus (1) intézmények (1) invazív fajok (1) járműgyártás (2) jogállam (1) kamatterhek (1) káros szenvedély (1) kerékpáros (1) kerülendő szimbólumok (1) költözés (1) környezetvédelem (1) köszöntő (1) kötött pálya (5) közel-kelet (1) közigazgatás (1) közlekedés (10) közmédia (1) közösségi közlekedés (1) közterület (1) közterületek (1) közúti (3) külpolitika (3) kultúra (1) kutatás (1) lányok (1) légi (1) Magyar Munka Szervezet (1) Magyar Szabvány (1) Magyar Termék (1) megújuló energia (1) mellékvonal (1) menekültek (1) metró (1) mezőgazdaság (1) migráció (1) MMSZ (14) műemlékvédelem (1) működési területek (1) multikulti (1) nagymaros (1) Nato (1) négynapos munkahét (1) NER (1) nők (1) nyílt levél (1) nyugdíj (1) oktatás (2) önkormányzat (1) óraállítás (1) OVER (1) Paks2 (1) park (1) politika (1) politikai profil (4) popr (4) posta (1) prioritások (1) Rába (1) rágógumi (1) regionális központok (1) reklám (1) rendőrség (1) rendszerváltás (3) repülőtéri gyorsvasút (1) spiritualizmus (1) sport (2) szabályozók (1) szabványok (1) személyi okmányok (1) személyi összetétel (1) Szent Korona (1) szerencsejáték (1) szerviz (1) szigetelés (1) szobrok (1) szolgálati közlemény (3) természetvédelem (1) térségi együttműködés (1) tervezett elavulás (1) tolvajkergetők (1) Tomcat (1) tömegközlekedési csúcs (1) történelem (3) trianon (1) ügyintézés (1) Ukrajna (1) választás (4) valódi nemzeti konzultáció (1) vasúti (4) villamos (1) vízi (1) vízügy (1) zárszó (1) Címkefelhő

Feedek

Országmentés, béta verzió.

2015.10.08. 11:42 Paraphone

Nyílt levél Bayer Zsoltnak

Címkék: bevándorlás nyílt levél Bayer

Mostanában egyre gyakrabban írok olyat, hogy "ezen a blogon ilyet nem szoktam, de...". Végülis miért ne? Az én blogom, arról írok, amiről jólesik. Írhatnék a Marslakó (A mentőexpedíció) c.-filmről is, lehet, hogy fogok is, bár az szinte biztos, hogy nem ide. :)
Amúgy pedig foglalkoztam én már itt korábban is adott személlyel, jelesül Polgár "Tomcat" Tamással, úgyhogy az egyszeri kivételből mostantól kétszeri lesz.
Következzék tehát nyílt levelem Bayer Zsolthoz.



Kedves Zsolt!

Ha megengeded, felajánlom a tegeződést, mivel fiatalabb is vagyok, meg nem is ismerjük egymást... szóval leginkább amiatt, mert így egyszerűbb, nyíltabb a kommunikáció.

Ez a levél nem a Másfélmillió lépés Magyarországon - 32 év múlva című, minősíthetetlen gyalázat, az eredeti sorozat sárba ráncigálása, és az abban történő megköpködése apropóján íródott - bár az is megérne egy külön panaszlevelet.
Hanem emiatt: Takarodjatok a...

Ez az írásműved felesleges, nyomorúságos, és teljességgel méltatlan. Egy visszafelé elsütött ágyú, mely még a jó irányba elsütve se talált volna célt.

De ne szaladjak ennyire előre. A félreértések elkerülése végett: én magam, aki amúgy egy senki vagyok, egy egyszerű olvasó, egységsugarú állampolgár, elég sokáig örömmel olvastam az írásaid.

Ami a jobboldalnak pártpolitikai szinten Kövér László, az a ballib oldalnak Szanyi Tibor.
Ami a ballib publicisztikának TGM, Tóta W, Heller Ágnes vagy Kertész Ákos, az voltál Te a jobbereknek. És a felsorolás nagyjából ennyi; ide tartozhat még stílusát, belemenőségét, témaválasztási bevállalóságát tekintve Pozsonyi "Bucó" Ádám is, de még ő sem annyira sarkos, mint Te.

Veretes gárda az ellenoldalon, igaz? Nem volt nehéz náluk különbnek lenni: egy minden konzervativizmust és nacionalizmust habzó szájjal üldöző kiöregedő '68-as komcsi; egy radikális liberális senkiházi; egy, az összmagyarságot kollektíve a Gulágra vonatoztató ki-tudja-mitől-értelmiségi; és egy zsigeri magyargyűlölő.

Velük szemben, az ő ellenpontjukként kellett megnyilvánulnod évtizedekig, és igen: jól csináltad. Ott vakartad meg a mérsékelt konzervatívoknak, ahol viszketett. Kikacsintottál a szélsőjobb felé, hogy ők is kapjanak néha valamit "középről".
Az emberek elolvasták az írásaidat, kuncogtak, hümmögtek, azt mondták, na, ez a Bayer jól odacsapott, jól megaszondta nekik, ez aztán nem finomkodik, akár én is megfogalmazhattam volna - majd elégedetten folytatták nyugodt és kellően példamutató birka-életüket, minden tudásukkal belesimulva a NER-be.

Bayer kemény. Bayer zabolázhatatlan. Bayer jó emberünk, de...
Bayer egy időzített bomba. Bármikor vállalhatatlanná teheti önmagát.

Nem volt gyanús, hogy egy olyan kormányban, ahol a posztok kiosztásánál nem a rátermettség, a tehetség, a szorgalom, vagy a szakmai hozzáértés az alap kritérium, hanem a szervilitás, a bajtársiasság, a lojalitás, és a feltétel nélküli hűség, Neked soha, semmi se jutott? Minisztériumi bársonyszéket kaphat/kaphatott bárki, aki jó helyen volt középiskolás, vagy egyetemista korábban, de Neked az 5. számú pártagkönyv tulajdonosának csak a szerény alázat jut?
Ejnye.

De lám, igazuk volt a bizalmatlanoknak, a távolságtartóknak, mert ez a bomba most robbant.

És ne, kérlek ne próbáljuk mosdatni a szerecsent.
Ne akarjuk elővenni Petőfit, meg a "Foglalod a kurvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!"-ot, meg a kocsmárosné altestéhez írt pikáns ódákat. Petőfi nem ezekért a legnagyobb költőnk, hanem ezek ellenére. Hol van a Te mentséged Zsolt? Hol a Föltámadott a tengered, a Nemzeti Dalod, vagy akár a Faluvégi kurta kocsmád?
És ne jöjjünk valamiféle erős, hirtelen felindultsággal sem. Amit látunk, az egy leírt publikáció. Leírtad. Átnézted. Megnyomtad a "mentés/közzététel" gombot. Azt gondoltad: igen, ezt vállalom, ez így rendben lesz. Ez nem valamiféle sutyiban, kocsmában, haverok között lehallgatott élő beszéd részlet - pedig a színvonala kb olyan.

Aranytálcán tetted le a fejed a ballib médiának, és ezek az emberek most győzelmi tort ülnek a fejed fölött, a következő napok erről fognak szólni.
A Fidesz és a szélsőjobb szóvivője (mert az leszel, meglásd)
- primitív
- bunkó
- alpári
- vállalhatatlan
- nem komilfó
- végleg kiírta magát a komolyan veendő vitapartnerek sorából.

Ezzel semmi baj nincs, egészen addig, amíg magad küldöd a vágóhídra. De mindezeket a sorokat, mindezt a stílust (végre-valahára) az EGÉSZ jobboldallal tudják, és fogják azonosítani. Végre alátámasztást és igazolást nyernek azok az unalomig sulykolt hamis sztereotípiák, amikkel a jobboldali-nemzeti-keresztény-konzervatív-stb tábort előszeretettel illetik. Ezek pedig ugyanazok a jelzők, amiket fentebb elsoroltam.
És ez szomorú, egyben súlyos hiba, felelőtlenség, és meggondolatlan öngól volt részedről.

Ez a fajta kommunikáció nem a Kuruc.infó, és nem az Alfahír sajátja -pedig az is ciki lenne. Hanem, a kurucinfó KOMMENTELŐINEK a sajátja. Ez a kurvaanyázás az ő kulturális szintjük. Ez az a szint, amitől a Fidesz teljesen, a Jobbik pedig részben próbál elhatárolódni.
Hallottál már "Határvadász" Ilonka néniről? Ő az, akin az egész libsi közösség hetek óta röhög.
Nos, gratulálok, mert ez a megnyilvánulásod megtalálta a közegét: a maroknyi hülyét a szélsőjobb legaljáról.

Mióta írsz Te ennek a max 1000 embernek? Mióta ők a célközönség?

Vagy már nem is nekik írsz, hanem csak magadnak? (De akkor minek publikálod? Vezess nem nyilvános blogot inkább.) Olyan lettél, mint a kiégett filmrendező, aki fiatalon polgárt pukkasztott, de öregségére már csak megbotránkoztatni képes?
Olyanná akarsz válni, mint a kétezres évekre végleg megkeseredett Moldova György, aki rádöbbent, hogy a szocializmus nem fog visszajönni, gyűlöl maga körül mindent és mindenkit, aki a piacgazdaságban részt mer venni, és végül olyan mélyre hátrált vissza Kádár János fenekének az emlékébe, hogy csak a gonoszul villogó tekintete látszik ki onnan? Na ne. Ez az ember már a baloldalon se kell senkinek.
Ez a cél, ez akarsz lenni? Az örök meg-nem-alkuvó, a betörhetetlen, megzabolázhatatlan?

Szomorúan olvastam ezt az írásod, mert engem minősít. Nem a tartalma, azzal lehet vitázni, lehet egyetérteni vele, vagy sem, hanem a stílusa miatt. Igen, engem minősít, ahogy a levél elején említett balliberó bértollnokok olvasása is minősíti azokat, akik őket olvassák.

Szeretnék újra az olvasóddá válni.

Üdvözlettel.

Facebook-csoport

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csonkamenny.blog.hu/api/trackback/id/tr567949200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyenge Idegzetű 2015.10.08. 14:47:23

LOL, és ti ki a faszom vagytok? :D

Paraphone 2015.10.08. 14:57:09

@Gyenge Idegzetű: Szoktam kérdezni: olvastad a bejegyzést? :)
"A félreértések elkerülése végett: én magam, aki amúgy egy senki vagyok, egy egyszerű olvasó, egységsugarú állampolgár,..."

Gyenge Idegzetű 2015.10.09. 09:19:50

@Paraphone: attól, hogy te IS egy egyszerű olvasó, egységsugarú állampolgárnak definiálod magad, még nem jön be az a logikai bakugrás, hogy a fenti agymenést ezen az alapon validálhatod a széles néptömegek esetleges véleményeként :)

Komcsiknak se jött be, neked se fog.

Mindegy, erre a témára pont elég ennyi szájtépés :)

Paraphone 2015.10.09. 10:01:08

@Gyenge Idegzetű: Köszönöm az immár érdemi hozzászólást. :)
Átolvastam figyelmesen a szöveget újra, immár a "nagy tömegek önkéntes szószólója"-kritériuma alapján keresgélve.
Nem találtam semmi erre utalót. Végig arról beszélek, hogy én mit gondolok.

Pontosabban:
Írom, hogy a ballibsik az egész jobboldalra rá fogják húzni ezt a megnyilvánulást. Ez, úgy vélem, borítékolható.
Azt is írom, hogy a jobboldalon belül elenyésző azok hányada, akik kellemes bizsergéssel olvasták az ominózus sorokat. Nos, való igaz, erről statisztikai adatom nincsen; csak remélni tudom, hogy a habzó szájú bunkó állatok igazából egy hangos és látványos, ámde elenyésző kisebbségét alkotják a jobboldali tábornak.

Paraphone 2015.10.09. 10:01:42

Éreztem, hogy sok az "immár". Olyan lett ez a komment, mint valami fűzfapoécia. :D
süti beállítások módosítása