Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @Ahoj-: Köszönöm a kiegészítést, egyetértek, írtam is, hogy nem ész nélkül kellene mindent bezárni, hanem alaposan megvizsgálni, mely vonalakban van olyan érdemi potenciál, amit fejlesztésekkel elő ... (2020.05.21. 10:28) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Artyom2034: Sokáig nem voltak cikkek. Nem akarsz írni az azóta történt dolgokról? Pl.: önkormányzati választások, gyöngyöspatai úgy? (2020.05.20. 17:19) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ziu9: Azt a kérdést sosem teszik fel, hogy azok az utasok, akik a mai napig utaznak egy vasúti mellékvonalon (ahol néha tényleg úgy tűnik hogy megállt az idő), ehhez ők miért ragaszkodnak? Pedig oka van: ... (2020.05.20. 15:35) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • okleveles naiv: Tök jó, de... :) Az a "probléma" a gondolatmeneteddel, h ésszerű, logikus, és a zemberek javát szolgálná. Viszont a mogyoró "elit"-nek ezek semmit sem számítanak. Nekik a másik számít, amit írtál, h... (2020.05.20. 14:48) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Ahoj-: Azért volna néhány mellékvonalban potenciál. Ott van pl Kecskemét - Félegyháza - Szentes - Orosháza - Békéscsaba - Gyula tengely. Utas lenne rajta, feltárja az alföldet, csak ugye vagy kétszer - h... (2020.05.20. 13:03) Tarlós megőrült?!, avagy: a Máv-Volán fúzió
  • Utolsó 20

Címkék

abortusz (1) adóbevallás (1) ajánló (1) aktuálpolitika (5) alapelvek (1) alkohol (1) államadósság (1) államforma (2) allergén növények (1) anarchia (1) arculat (1) bankrendszer (1) Bayer (1) bevándorlás (2) bevételszerzés (5) bevezetés (1) Budapest (1) célok (1) cigaretta (1) devizahitel (1) drogok (1) egészségügy (1) egyházak (1) energetika (1) energia (1) Európai Unió (2) fejlesztés (1) felsőoktatás (1) felújítás (1) Ferencváros (1) filozofálás (4) földtörvény (1) függetlenség (1) futball (1) garanciák (1) GMT+2 (1) gyalogos (1) gyorsvasút (1) hálózat fejlesztés (4) hatásvizsgálat (1) háziorvos (1) hirdetés (1) homo (1) homoszexualitás (1) honvédelem (2) hulladékgyűjtés (1) hulladékkezelés (1) idő (1) idősellátás (1) Ikarus (1) intézmények (1) invazív fajok (1) járműgyártás (2) jogállam (1) kamatterhek (1) káros szenvedély (1) kerékpáros (1) kerülendő szimbólumok (1) költözés (1) környezetvédelem (1) köszöntő (1) kötött pálya (5) közel-kelet (1) közigazgatás (1) közlekedés (10) közmédia (1) közösségi közlekedés (1) közterület (1) közterületek (1) közúti (3) külpolitika (3) kultúra (1) kutatás (1) lányok (1) légi (1) Magyar Munka Szervezet (1) Magyar Szabvány (1) Magyar Termék (1) megújuló energia (1) mellékvonal (1) menekültek (1) metró (1) mezőgazdaság (1) migráció (1) MMSZ (14) műemlékvédelem (1) működési területek (1) multikulti (1) nagymaros (1) Nato (1) négynapos munkahét (1) NER (1) nők (1) nyílt levél (1) nyugdíj (1) oktatás (2) önkormányzat (1) óraállítás (1) OVER (1) Paks2 (1) park (1) politika (1) politikai profil (4) popr (4) posta (1) prioritások (1) Rába (1) rágógumi (1) regionális központok (1) reklám (1) rendőrség (1) rendszerváltás (3) repülőtéri gyorsvasút (1) spiritualizmus (1) sport (2) szabályozók (1) szabványok (1) személyi okmányok (1) személyi összetétel (1) Szent Korona (1) szerencsejáték (1) szerviz (1) szigetelés (1) szobrok (1) szolgálati közlemény (3) természetvédelem (1) térségi együttműködés (1) tervezett elavulás (1) tolvajkergetők (1) Tomcat (1) tömegközlekedési csúcs (1) történelem (3) trianon (1) ügyintézés (1) Ukrajna (1) választás (4) valódi nemzeti konzultáció (1) vasúti (4) villamos (1) vízi (1) vízügy (1) zárszó (1) Címkefelhő

Feedek

Országmentés, béta verzió.

2013.08.11. 01:34 Paraphone

Spirituális tennivalók

Címkék: spiritualizmus intézmények szobrok közterületek Szent Korona kerülendő szimbólumok

Remélem, a nem túl népes, de annál jobban megbecsült olvasótáboromban mostanra sikerült felépítenem magamról egy hidegfejű, racionális ember képét. Meglehet, hogy ezzel a mostani bejegyzéssel lerombolom, vagy legalábbis csorbítani fogom ezt.
Viszont akárhogyan is, de hiszem és vallom, hogy "nemcsak kenyérrel él az ember", illetve, hogy egy nép, egy nemzet számára igenis léteznek fontos, jelentőséggel bíró szimbólumok, amiket ápolni kell. Ahogyan léteznek negatív, mögöttes tartalommal bíró szimbólumok is.
Legyen jelzésértékű, hogy a "kiadások" témakör utolsó tagja ez a mostani, magyarán tisztában vagyok azzal, hogy az alább leírt javaslatok nem tartoznak a legfontosabb teendők közé.

Szent Korona kegyhely

A magyar Szent Koronával mostanában jópofa(?) és menő(?) dolog humorizálni, pedig igazából ebben semmi vicces nincs. A magyarság történelme során hosszú-hosszú évszázadokig a Szent Korona volt az első számú közjogi méltóság, ültethettek a nyakunkra bármilyen önjelölt kormányzót, vagy királyt, addig nem volt legitim, amíg a főnemesek meg nem koronázták a Szent Koronával. Miért? Nyilván oka van. A magyar Szent Korona nem csak egy ékszer, hanem annál jóval több.
Akit érdekel (és szerintem a "közömbösöknek" sem árthat, ha egyszer rászán két és fél órát a témára), annak beszéljen helyettem két videó, amelyben az általam amúgy jó értelemben vett fanatizmusa, hazaszeretete, humanizmusa és tárgyi tudása miatt nagyra értékelt Tóth Bálint mutatja be, mi is pontosan ez a Szent Korona, mit tudunk róla, mi a története, miért olyan, amilyen, stb.
Íme: Szent Korona videók

Mi lenne megítélésem szerint az üdvös?
Első körben a Korona restaurálása, az eredetit minél jobban megközelítő állapotnak a visszaállítása, úgy állagmegóvási, mint történelmi és spirituális szempontok szerint. Ezt a munkát természetesen csak a Bálinthoz hasonló szenvedélyes szakértők hosszas, alapos és megfontolt konzultációja után, a legkiválóbb ötvösmesterek végezhetik el. (Már amennyiben biztosan kijelenthetjük, hogy az amerikaiak anno nem egy másolatot adtak vissza.)

Utána örvendetes volna a Pilis területén, az eredeti (nem a térképen jelölt) Árpád-vár közelében egy Koronaőrök által védett, afféle kegyhelyet létrehozni a Korona számára. Az év legnagyobb részében itt lenne, magas fokú (a mostanihoz hasonló) őrizet mellett, a lehető legnagyobb nyugalomban. Egyes, kiemelt napokon, akár Augusztus 20.-án közszemlére lehetne tenni, pl a Dobogó-kőn.

Ha mindezek után Magyarország, és a magyarság csillaga nem is kezd el felfelé szárnyalni (vagy nem ettől), legalább elmondhatjuk, hogy mi majdnem mindent megtettünk az ügy érdekében. :)

Közterületek, intézmények nevei, szobrok, emlékművek

A Fidesz második kormányzásának kezdetén valami különös szerepzavar okán, önmagát dakota keresztapának képzelve, lendületes névváltoztatási rohamba kezdett. A képlet a szokásos: az alapelgondolás helyes, a megvalósítás agyrém.
Azt nem mondom, hogy mindent azonnal vissza kell csinálni, amit átkereszteltek. Pl a Moszkva tér-Széll Kálmán tér tipikusan a mindegy kategóriába esik. De pl a Lágymányosi híd neve kinek volt a szemében tüske? Mitől jobb az új név: Rákóczi? Netán nincs Rákócziról elég utca, vagy tér elnevezve? Rajta van az ötszáz forintoson. Van szobra, nem is kicsi. De se Dél-Budához, se Lágymányoshoz, se a hídépítő szakmához semmi köze...
A másik kedvenc: Liszt Ferenc Repülőtér. Liszt Ferenc, a nagy magyar pilóta, a repülés úttörője... Zeneakadémiát sikkes Lisztről elnevezni, de repülőteret? A Ferihegy, mint földrajzi név, tökéletesen rendben volt.
Aztán ott van a nagy tili-toli: a Roosevelt teret végre átnevezték, és épp Széchenyire. Örvendezzünk, elvégre miért van tér elnevezve olyasvalakiről, aki konkrétan a legyőzőink oldalán a 2. világháborúban repülőgépekkel bombáztatta Magyarországot, majd Jaltán odavetette azt Sztálinnak? Erre az önkormányzat gyorsan kihátrált, mondván: hamarosan egy másik közterület kapja meg a Roosevelt nevet (erre azóta "várunk", de az ilyen dolgok nem szoktak elfelejtődni... sajnos).
Persze a Fidesznek jó húzásai is vannak/voltak, pl mikor eltávolították a fővárosból a hazaáruló vörös gróf, Károlyi Mihály szobrát. De egy-egy ilyen akciójukra három baromságot húznak:
1., Szobrot állítanak Ronald Reagannek. Reagen az USÁ-t irányító pénzügyi mogul legbárgyúbb, legmagatehetetlenebb, legidiótább bábja volt, J.F.Kennedy munkásságának ellenpontja - de ez legyen az amerikaiak problémája. Nekünk mi közünk van hozzá? Olvasztóba vele.
2., Szobrot állítanak a Blikk című nívótlan sajtpapirosnak, szellemi kútmérgezésnek, a magyar sajtótermékek pöcegödrének, "Rikkancs kisfiú" címszóval. A fővárosnak, az országnak, és főleg a magyar népnek a lehető legkevesebb igénye van pillanatnyilag egy rikkancs kisfiú szoborra, akár az amúgy kultikus Est egy számát tartja a kezében, akár a Blikknek állít örök emléket. Olvasztóba vele.
3., Cinikus és gúnyos módon dögkeselyű-szobrot avatnak Ópusztaszeren, kerecsensólyomnak(=turul) hazudva. Persze lehet szépíteni a semmit, hogy a turul lehet sas is, meg ölyv; de az átadott alkotás leginkább a dögkeselyű és a liba beteges keveréke. Nem ragaszkodok hozzá, hogy a '20-as '30-as évek nosztalgiájában égve újra turulokkal népesítsük be az országot, elvégre van már elég, de ha mégis, akkor a turul az TURUL legyen. Olvasztóba vele.

De az elmúlt éveken túllépve: van ezen a téren bőven tennivaló.
Pl.: Kossuthtal tele van az ország. Ha egy településen egyetlen utca van, akkor az vagy Fő, vagy Kossuth. Számolatlan tér, szobor, emlékmű őrzi az emlékét. Pedig nem biztos, hogy az első magyar miniszterelnök emlékét ennyire fetisizálni kellene.
A félreértések elkerülése végett: Kossuthtal nem az a baj, hogy szabadkőműves volt (akkoriban az a szervezet mást jelentett, mint mondjuk 50-100 évvel később). Az vele a baj, hogy hazaáruló volt. Súlyos szavak ezek, de gondoljuk csak végig: megálljt parancsolt a honvédeknek, mikor Bécs előtt, az ottani felkelőket segítve, olyan nyomást gyakorolhattunk volna az Udvarra, amivel a 12 pont összes követelését szentesíttethettük volna. Tétlenkedett, mikor lépni kellett volna, majd mikor fordult a hadiszerencse, hepciáskodott, és került mindenféle megegyezést az osztrákokkal. Menekült, mikor bátornak és karakánnak kellett volna lenni. Idegen földről bírálta az itthon maradt bátrakat, legyávázta és leárulózta Görgeyt, aki ügyesen lavírozva mentette meg több ezer honvéd életét azzal, hogy az oroszoknak adta meg magát.
Nem mellékesen Görgeyről egy utca sem emlékezik meg, és szobra is csak egy van. Jó volna az arányt valamivel kiegyensúlyozottabbá tenni...

És ha már a bontásnál, és a beolvasztásnál járunk: nem kerülheti el a sorsát a Gyurcsány-féle '56-os, a Munkásőrség dicsőséges tagjainak emléket állító, cinikus és arrogáns emlékmű sem a Felvonulási téren. (Olvasztóba vele.)
Nem vagyok művész, se műértő, de szerény megítélésem szerint '56 igazi szellemét jobban kifejezné ez a tervezet: 56 lángja

A Budaörsi Szoborparkot pedig a kommunizmus ízléstelen panoptikumának tartom. Művészi értékükre (szocreál?!) hivatkozva állítják ki az elvileg örömmel lerázott diktatúra alakjait. Olvasztóba velük!
Winston Churchill? Magyarország legyőzője? Antall József, az rendszerváltás utáni időszak első miniszterelnöke, az ország csődbevivője, a jóindulatú(?), de alkalmatlan vezető? Mivel érdemelték ki ők, és még sokan mások a köztéri öröklétet? Olvasztóba!

És a felsorolás közel sem teljes. Hogy mi legyen ezzel a sok értékes bronzzal, és egyéb ötvözettel? A felhasználásuk lehetőséget adna évtizedes, évszázados tartozások rendezésére.

Attila, a hunok uralkodója megérdemelne egy, a nemrég felavatottnál kissé kevésbé vérszegény, sokkal monumentálisabb emlékművet. Árpád vezér is kapott pár szobrocskát, 2-3000 fős településeken, de neki is több járna.
Hunor és Magor, a magyar mondavilág két emblematikus főalakja, Nimróddal és a Csodaszarvassal. Akár.
De nem kell olyan messzire mennünk a történelemben, vagy az irodalomban: Prónay Pál, és általában a Rongyos-gárda emlékművének újraértelmezése; vagy akár Wass Albert írói adottságaihoz, és hazaszeretetéhez méltó szobra.

Kerülendő elnevezések és szimbólumok

Nem árt ellentmondást nem tűrően leszögezni, hogy Magyarországot a magyar emberek érdekében, magyar emberek irányítják, a keresztény tanítások szellemében. Ebbe az alapvetésbe nem férnek be a különféle háttérhatalmi, illuminátus, szabadkőműves, cionista, vagy éppen sátánista szimbólumok. A szimbólumok a tudatalattira hatnak, ennélfogva nem mindegy, hogy minek az özönét engedjük napi szinten ránk áramlani.

Az alábbi szimbólumok kerülendők, lecserélésre felszólíthatók, betilthatók:
- háromszög, piramis (az egyik legősibb szabadkőműves jelkép)
- szem, egy szem, fél szem, félig eltakart szem (a mindent látó szem, szintén SzK)
- pentagram, ötszög, ötágú csillag (sátánista szimbólum, kommunista jelkép, de az USA, és az EU zászlajában is megtalálható nagy számban)
- hatszög, hatágú csillag (tulajdonképpen egy duplikált háromszög, a zsidóság szimbóluma)
- 6, 66, 666, stb és ezek képi megjelenítése vízcseppnek, vagy hasonlónak hazudva (a sátán száma)
- 555 (devil, az ördög mássalhangzói római számmal DVL - szájbarágós, és ravasz)
- narancs vagy citromsárga, lenyugvó napkorong, klasszikus szmájli (a Napdémon, az Antikrisztus jelképe)
- bagoly (a moloch, a sötét tudás illuminátus szimbóluma)
- pillangó, lepke (a Monarch-programozás szimbóluma)
- "békejel" (halál rúna)
- ördögvilla, metálvilla (a sátán szimbóluma, SzK köszöntés)
- kígyó, mérges kígyó (az eredendő bűn jele, a patikák kedvelt szimbóluma)
- esernyő (a háttérhatalom jele arra, hogy ha csatlakozol, ők megvédenek)
- 11-es szám, 11 óra hagyományos számlapon, befejezetlen kör (a teremtés tökéletlenségére utal)
- hell, pokol, ördög, sátán, démon stb elnevezések (egyértelmű)
- X, az X-ek halmozása (utalás a pokol kapujára)

Soknak tűnik, de igazából több szép, ősi, pozitív szimbólum van, amit nyugodtan és bátran használhatunk ezek helyett.

Facebook-csoport

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csonkamenny.blog.hu/api/trackback/id/tr945455576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása